Dúas xogadoras do FSF Castro venceron a Portugal nas filas da Sub 21

TerraChaXa | LugoXa

A selección Sub 21 de España pechou a súa concentración coa segunda vitoria fronte a Portugal nun encontro no que volveu mostrar acerto de gol nos momentos clave.

area loureiro e antia martinez fsf castro
5 may 2024

A selección Sub 21 de España pechou a súa concentración coa segunda vitoria fronte a Portugal nun encontro no que volveu mostrar acerto de gol nos momentos clave. As de Clàudia Pons puxéronse por diante pronto e, tras o empate de Portugal, reaccionaron con dous goles rápidos que encarrilaron o encontro.

Neste grupo destacou o papel de dúas xogadoras do FSF Castro, Area Loureiro e Antía Martínez, que foron chamadas pola seleccionadora catalá para esta cita.

Esta vez houbo que esperar pouco para que chegase o primeiro gol. Apenas transcorreran 67 segundos cando Laura Torres aproveitou un roubo de balón para facer o 1-0 cun tiro cruzado. Un tanto que deu tranquilidade a España pero que non dobregou a Portugal, que aos poucos foi gañando terreo. O seu premio atopouno a balón parado, nunha xogada de banda que rematou Lara Gomes.

Pero a alegría duroulle moi pouco. Tanto que en 50 segundos encaixou dous tantos, ambos os obra de Carolina Bravo, primeiro cun disparo sen apenas ángulo e despois tras un pase de África, que roubara un balón. Faltaban tres minutos para o descanso e as de Clàudia Pons encarrilaban o partido.

Un duro golpe para as portuguesas, que sufriron outro máis no arranque da segunda metade. Esta vez foi aos 49 segundos cando Paula Guix bateu a María Inês Cabral cun disparo afastado. De novo, como o día anterior, a superioridade española fixo que a tensión competitiva baixase. España, iso si, levaba o peso do xogo e aumentou a vantaxe, primeiro cun disparo afastado de Claudia Bollero mediada esa segunda metade e despois cun remate de África Lozano tras unha xogada de Carolina Bravo na recta final.