Skip to main content
Deportes LUGOXALugo

O CD Lugo regresa á competición aos mandos de Alves con derrota ante o líder

Por 3 Xaneiro, 2024Xaneiro 4th, 2024Sin comentarios

Regresaba onte o CD Lugo á competición neste novo ano 2024 e facíao ante o líder do grupo, o RC Celta Fortuna, ante o que perdía 0-1. O equipo dirixido polo debutante Paulo Alves formaba con estrutura de catro homes en defensa, tres medios e tres atacantes. Os elixidos eran Tabuaço en meta; Alberto López, Castrín, Morgado e Johaneko en zaga; Aguza, Sabit e Jozabed en zona medular; e Willy Ledesma, Antoñín e Narro como homes máis adiantados. En fronte, un equipo infestado de talento cos Raúl Blanco, Alfon e Durán, entre outros. Primeiros minutos de control para un CD Lugo ambicioso e atrevido na súa proposta, con vocación creativa desde propia área e co obxectivo de construír desde o control e a presenza. As primeiras ocasións caían ao lado local, e Víctor Narro, buscando a velocidade nos duelos exteriores, erixíase na arma principal dos lucenses ao desborde.

Co equipo envorcado na misión do gol, sería o rival o primeiro en adiantarse no marcador, mercé a un golazo de Alfon desde a frontal da área. Disparo imparable, e vantaxe para os de Giráldez. O tanto espoleou a un CD Lugo que mantivo a súa aposta polo control e o crecemento a través do balón. Antoñín achegaba as opcións locais nun gran centro envelenado que obrigaba ao meta local a empregarse a fondo, e desde o córner, os de Alves xeraban perigo sobre a área celeste. Con Tabuaço exercendo a súa lei na meta local a través de dúas grandes intervencións, e co equipo buscando o ataque ao espazo por ambos os costados, o conxunto albivermello adiantaba metros sobre a metade contraria, aínda que sen fortuna na primeira metade. Co asubío do colexiado, ambos os equipos enfilaban vestiarios con todo por disputarse aínda.

A segunda metade continuaba coa pugna vista nos primeiros corenta e cinco minutos. Cunha Celta Fortuna áxil na circulación de balón, os de Paulo Alves respondían con personalidade e presenza na presión, recuperación e ataque. Quintana facía o seu ingreso no verde en lugar de Sabit, e os locais engadían un atacante máis na chegada desde segunda liña. O encontro restablecía o equilibrio e os amurallados aumentaban as súas prestacións na procura da portería rival. Antoñín e Narro exercían como lanzadeiras do ataque local, e os centros cruzados sumaban perigo ás chegadas albivermellas nun partido roto por momentos e de ida e volta constante.

O tramo final do duelo traería a mellor imaxe do equipo local con constantes achegamentos, enfocados sobre todo sobre o perfil dereito, e que obrigaban ao rival para empregarse ao máximo nesta tesitura para salvar as ocasións xeradas. Aranda e Antonetti reforzaban o ataque, e as opcións crecían co paso dos minutos. Fuentes e o canteirán Jorge apontoaban un equipo que, con alma e corazón, buscou sen descanso a brecha na zaga rival, acabando o duelo en campo contrario e facendo do meta celtista o mellor dos seus. A pesar de todo o realizado, a sorte éralle esquiva ao equipo na tarde de hoxe, e os puntos, finalmente, voaban para Vigo.